Злоупотреби със СРС с политическа цел, за да бъдат контролирани и

...
Злоупотреби със СРС с политическа цел, за да бъдат контролирани и
Коментари Харесай

Атанасов: 3 звена са злоупотребили със СРС с политическа цел

Злоупотреби със СРС с политическа цел, с цел да бъдат следени и следени политически дейци са осъществявани в три звена на специфичните служби. Това обяви  съпредседателят на „ Демократична България “ Атанас Атанасов. Той прикани вътрешния министър Бойко Рашков „ да извърши щателна инспекция “. 

Атанасов моли Рашков да извърши инспекция във връзка с кои лица са употребявани СРС в последните три месеца от дирекция „ Вътрешна сигурност “, както и по кои оперативни каузи е осъществено заличаване на материалите, добити посредством специфични разследващи средства, откогато е назначено служебното държавно управление.

„ Каква е работата на „ Вътрешна сигурност “ на МВР да ползва СРС във връзка с лица от политическите партии и хора, които са били водачи на листи на предишните избори? “, попита Атанасов. „ Самозабравили са се тези хора, отпред с Борисов и тази кохорта от специфичните служби. През последните години са вършели безобразия, които би трябвало да бъдат демаскирани. Българската общност да разбере с какви средства и способи е крепена властта на Борисов.… Публичност и бистрота би трябвало да бъде дадена на тези скрити механизми за крепене на Борисовата страна “, разяснява още Атанас Атанасов. 

По думите му СРС-тата са били прилагани по искане на дирекция  " Вътрешна сигурност "  в Министерство на вътрешните работи. Още две звена на специфичните служби са се занимавали с това, твърди той - антитеростичните звена на ГДБОП и ДАНС. След назначение на служебното държавно управление е почнало заличаване на материали.

Още през вчерашния ден водачи на " Демократична България " оповестиха, че ще желаят инспекция дали е имало подслушване на политици. " Г-н Рашков би трябвало да разкрие и имало ли е нелегално подслушване на политически фигури, той е експерт в региона на СРС-тата. Не мога да приказвам за реваншизъм. Не е това главната функционалност на служебното държавно управление - да прави смени и рокади, само че те са наложителни. Демократична България няма свои представители в служебното държавно управление. Това го споделям изрично. За мен триумфът на служебното държавно управление се състои в неговата индиферентност ", разгласи Христо Иванов в сряда.  

" Очакваме Министерство на вътрешните работи да направи бърза инспекция дали през последните месеци са подслушвани и следени политически водачи от опозиционни партии, какво е станало с тези СРС (дали инцидентно не са се наводнили?), каква е била повода да бъдат прилагани СРС- та и кой ги е разрешил? ", попита часове по-късно във във Facebook и Ивайло Мирчев. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР